Glass

Hemma hos lilla Nicoles familj låg paniken lite lätt i luften, mamma Angelica skulle iväg på ett viktigt kvällsmöte med skolan, men hon kunde inte hitta sina bilnycklar.

– Har du sett dem dem någonstans? ropade hon till Pappa David.

– Nej, tyvärr inte, svarade han. De ligger inte i en annan jacka än den du har på dig?

Deras söta dotter på snart 2,5 år stod på köksgolvet och tittade intresserat på hur de båda rusade omkring bland rummen och letade.

– Glass? sa hon plötsligt.

– Inte nu, svarade mamma Angelica.

– Glass? sa Nicole igen.

– Ja, ja, om du är duktig och hjälper mamma med att leta efter bilnycklarna och hittar dem så ska du få en glass.

Nicole sken upp och satte genast igång med att leta efter mammas nycklar. Hon tittade under mammas och pappas säng, men där var de inte. Hon letade under sin egen säng, men där var de inte heller. Men så tittade hon i en av de stora blomkrukorna som stod vid entrédörren och kan man tänka sig, där låg ju mammas nycklar. Stolt visade hon upp nycklarna för mamma som då blev jätteglad.

– Vad duktig du var som hittade mina nycklar, kom så får du välja vilken isglass du vill ha, sa mamma.

Nicole valde en röd som smakade jordgubb, dem gillade hon mycket.

Nästa dag var det ungefär samma visa, fast idag var det pappa David som hade förlagt sin mobiltelefon. Både mamma och han sprang som yra höns och letade överallt efter den, men de kunde inte hitta telefonen.

– Glass? sa Nicole igen.

– Nej, svarade pappa David, inte glass nu, jag måste hitta min mobil.

– Glass ? sa Nicole igen.

– Okey då, om du hjälper mig med att leta efter mobilen och om du hittar den så ska du få en glass som belöning.

Nicole letade i pappas skor efter mobilen, men där låg den inte, sen tittade hon in i luckan på tvättmaskinen efter den, men där fanns den inte heller. Efter det så gick hon till soffan vid tv`n och letade längst in under alla kuddar, och kan man tänka sig, där låg ju pappas telefon.

Pappa David blev jätteglad över att hon hade hittat den och Nicole fick sedan den utlovade glassen, idag tog hon en grön som smakade päron.

Med glassen i munnen gick hon sedan sakta mot sitt rum samtidigt som hon funderade på vad hon skulle gömma imorgon och vilken glass hon då skulle välja….

// Copyright L-G Svensson 2024

Dela till andra
2

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *