Scooter Vs Ferrari

Det var lördagskväll och som vanligt smög Majsan omkring med sin el-scooter på Stockholms gator på jakt efter nya offer. Hon hade redan tjänat 1500 kronor, men kvällen var ung och hon hoppades på mycket mera. Hennes vapen var en mattsvart liten sak ifrån den Kinesiska tillverkaren El- Tjosan som original hade kommit med ett 6 volts batteri som gav en topphastighet på ca. 20 km/h men samma dag som hon hämtade ut scootern från postterminalen så tog hon den med sig till sitt dagliga arbete för lite justeringar. Majsan jobbade nämligen som konstruktör på en belysningsfirma,, så motstånd, regulatorer och andra el-detaljer var henne inte främmande på något vis.

Det tog henne ungefär fem minuter att komma på hur de galna Kineserna hade kopplat upp systemet och vad som behövde bytas för att hon skulle uppnå avsedd effekt. Det löjliga 6 voltsbatteriet ersattes av ett till storleken mycket mindre, som hon själv konstruerat, och som istället gav hela 48 volt in i systemet. Själva el-motorn fick sig också en genomgång och dess vridmoment hade efter hennes justering ökats ofantligt.

Nu stod hon alltså på trottoaren jämte ett rödljus och som en hungrig varg så bara väntade hon på att nästa offer skulle dyka upp. Plötsligt så kommer det en röd Ferrari uppglidandes mot trafikljusen. Majsan sträcker sig fram mot stolpen vid övergångsstället, tycker in knappen och trafikljuset slår snabbt om till rött för bilen.

-Öh, ropar Majsan till föraren som tittar förvånat mot henne. Din pisskur till bil kan aldrig köra ifrån min scooter!

Föraren gapskrattar och bara skakar på huvudet.

-200 spänn! Skriker Majsan. Sätter du emot?

Föraren nickar med huvudet och gör sig startklar. Han varvar upp motorn på Ferrarin så det sjunger i öronen på Majsan och hon svarar genast med att skrika; -Ööönn Ööönn Ööönn för full hals, samtidigt som hon låtsas gasa med handtaget på styret.

Plötsligt slår trafikljuset om till gult och sedan grönt. Ferrarin sätter iväg som en raket med vilt spinnande bakdäck medans Majsan lugnt står kvar vid trafikljuset och ser på hur en polisman kliver ut i körbanan framför Ferrarin och vinkar in honom.

Efter en stund så tar Majsan sin scooter och åker sakta bort till polisbilen som står parkerad lite i smyg efter trafikljuset. Polismannen kommer fram till henne och sträcker fram en femhundring.

-Fan, det var den fjärde vid det här trafikljuset, jag tror vi får ta och byta ställe nu, säger han.

-Ok, säger Majsan. Vi ses på Sveavägen om en kvart.

Copyright L-G Svensson 2021

Dela till andra

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *