Tomtenissen

Den lille tomtenissen sprang på lätta fötter genom skogen. Han hoppade från tuva till tuva där han kunde för att undvika det värsta trasslet av lingonris. Han var inte särskilt stor förstår du, håller du din hand uppåt så var han ungefär lika stor som din hand är hög. Ibland halkade han till på den lätta snön som nyss hade fallit så han föll omkull och blev liggandes på rygg, då blev han så irriterad så han utbrast ett ljudlig ”-Rotmos!” medans han reste sig upp. För rotmos var det värsta han visste och det fick han och de andra tomtenissarna varje dag av Tomtemor efter att de hade avslutat sitt dagliga jobb i tomteverkstaden. Men idag hade han fått ledigt från arbetet, han hade varit hos Igelkotten Ivar för att dra ut en liten trästicka som han hade fått i fingret. Ivar var specialist på spetsiga stickor, hela han var ju täckt av dem.

Men nu hade han bråttom hem, vintersolen var på väg ner och det hade redan börjat att skymma i den mörka skogen. Han var tvungen att hinna hem innan det blev helt mörkt för annars var risken stor för att han gick vilse. Han ville så gärna komma hem tidigt också, så han fick sova ut ordentligt och vila upp sig inför morgonens arbete i tomtens verkstad. Han hade den ansvarsfulla uppgiften att lägga med batterier i alla de julklappar som skulle ha det. Till exempel skulle små radiostyrda bilar ha fyra stycken AA batterier, medelstora ficklampor skulle ha två stycken 1,5 volts C-batterier och så vidare.

Plötsligt så hörde han hur en tjock trädgren knäcktes nära honom. Han stannade upp, höll andan, och tittade sig oroligt omkring. Han kunde inte se vad eller vem som hade åstadkommit ljudet, så han fortsatte att gå hemåt medans han nervöst såg sig omkring och nu gick han med väldigt försiktiga steg. Plötsligt klev en stor figur fram från bakom en gran. Tomtenissen blev så rädd så han skrek ”-Rotmos, rotmos!” flera gånger efter varandra. Sen såg han att det var drängen som jobbade på bondgården som inte låg så långt därifrån. Den drängen hade inte varit snäll alls förra året och hade därför inte fått några julklappar av Tomten. I handen höll drängen en stor bössa som han plötsligt lyfte upp och riktade mot tomtenissen. Han väste fram ett ilsket ”-Tomtejävel” mellan sina hopbitna tänder och sen klämde av båda piporna på en gång och den lille tomtenissen exploderade i en kaskad av blod.

Så kära barn, skulle du nu få en julklapp som behöver batterier, men det finns inga medskickade i paketet, så vet du nu varför.

The End!

// Copyright L-G Svensson

Dela till andra
2

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *